Death to the Death Star -I Don’t Want to Move to Mars
En udstilling af Signe Vad
kurateret af Clara Starck

Adresse: Staldgade 74, 1699 København V.
Fernisering lørdag d. 9 februar 2019 kl. 17-21

 

Udstillingsperiode 9-24 februar 2019
Åbent tor-fre. 14-18 og lør-søn. 12-15 (hvis port er lukket lør-søn, skal man ringe til 20730567 for at blive lukket ind)

Det kunstnerstyrede udstillingssted Staldgade 74 har inviteret Signe Vad til at lave en soloudstilling. I udstillingen Death to the Death Star -I Don’t Want to Move to Mars arbejder Signe Vad med plantevækster, blod og krop.

Udstillingen er en nænsom fremtidsudstilling, om at gøre oprør mod menneskets udnyttelse og udryddelse af det ikke-menneskeskabte. En modstandsbevægelse mod en destruktiv rigdom og grådighed, der har gjort menneske så benovet over egne fremskridt, at det udråbte sig til gud over universet. For derefter at arbejde ihærdigt på at genskabe jorden kunstigt, opbygget af egne kreationer og omdøbt til Dødsstjernen, med forbillede i Darth Vaders kunstige planet i Star Wars.

Modstandskampen hos Signe Vad består i at fornemme det sanselige og føle forbindelsen til ens egen natur og det spirende liv på planeten. Naturen ses ikke som noget romantisk, bagud-stræbende, men som en nøgtern fremtidig fællesskabstænkning, der inddrager alt liv i fællesskabet.

Udstillingen bliver til en installation, som angriber menneskelig fremmedgjorthed både materielt, metaforisk og sanseligt. Bevægelsen i udstillingen handler om at mærke forbindelsen til vores fælles kredsløb, og her bliver værkerne til subtil modstandskamp og sansemodel for fællesskab og tværorganisk sameksistens. Værkerne opfordrer betragteren til at åbne for forbindelsen til sit eget indre, kroppen den konstant arbejdende natur vi grundlæggende er; opfordrer til at se skrøbeligheden og finurligheden i de ganske almindelige organiske vækster der omgiver os, ukrudtet som spirer frem alle vegne og som vi, mennesker måske også selv er.

Der vil være en performance af Michelle Appelros (DK) og Timotie Girardon (SE) til ferniseringen, som er skabt til udstillingen.

Under udstillingsperioden vil der i samarbejde med Laboratoriet for Æstetik og Økologi blive arrangeret en talk.

Udstillingen foregår i Staldgade 74, som er et Atelierfælleskab og kunstnerdrevet udstillingssted placeret i Kødbyens kunst- og kulturliv. Udstillingsplatformen huser udstillinger af både lokal og international karakter og vægter et nytænkende værk- og kunstgreb.

Udstillingsstedet bliver kurateret på skift og i samarbejde af Kristian Jon Larsen, Søren Dilling, Clara Black Starck og Smike Käsner