Genopstandelse
Mazja Hillestrøm

​15. april – 20. maj 2018

Tegners Museum
Museumsvej 19
3120 Dronninmølle

Skulpturerne i Statueparken er markante og iøjnefaldende. I Hillestrøms værker bliver de diskrete og delvist skjulte. De integreres i naturen og der opstår en ny meget anderledes verden. Det er som om, de nedbrydes for at kunne opstå på ny.

Hillestrøms værker med titlen Genopstandelse er en kærlig hilsen fra en ny generation til mesteren Tegner, der netop ønskede at skildre menneskets glæder og sorger, kærlighed og brud, kampe, sejre og nederlag til ensomheden tager hver enkelt af os i sin favn.​

“For mig er Rudolph Tegners Museum og Statuepark en tidslomme, der er fuld af magi. Her forsvinder tiden og resten af verden ud af min bevidsthed. Jeg får følelsen af at træde ind i et kæmpe skattekammer. Der findes i hele verden ikke et lignende sted” – Mazja Hillestrøm om Tegners Museum & Statueapark

Mazja er født i Nordsjælland i 1976. Hun voksede op i Helsinge, Værløse, Gilleleje, Kongens Lyngby, Vestamager, Ribe og til sidst ved Rådhuspladsen i København. Interessen for kunst fik hun på Bernadotteskolen i Hellerup, hvor et stort værk fra hendes tidlige teenageår indtil for ganske nyligt prydede en af skolens mure.
I sine voksenår har Mazja boet i London, New York, Wien og på Østerbro i København. Hun har studeret på Kunstskolen Spektrum (2010-11), Akademie der bildenden Künste i Wien (2011-13), Konsthögskolan i Malmö (2013-14) og Fatamorgana (2014-15).
Mazja er først og fremmest fotokunstner, selv om hun også interesser sig for lys, installationer og dokumentar. Hun har således udstillet sine lamper i Politikens Hus og fotoværker hos Galleri Christoffer Egelund flere gange og senest i december 2017.
Mazja er også en del af kunstnerduoen UHHI Projects, der har udstillet i blandt andet Kunsthal Aarhus og The Art Foundation i Athen. Hun er netop nu i gang med et dokumentarisk projekt om mandlige amerikanske seksualforbrydere med titlen “Lives as they turned out”.