01 vi har kaos i os - Signe Vad 1

Del 3. Det sidste menneske – Vi har kaos i os

Udstilling af Signe Vad

Udstillingsstedet TYS
Studiestræde 13B

Udstillingsperiode 11 juli – 1 august 2015

Del 3. Det sidste menneske – Vi har kaos i os
Signe Vad, som tildaglig er kunstnerisk leder i TYS, har fået stillet lokalet tilrådighed i juli.

Derfor har TYS mulighed for at præsenterer tredje del af trilogien: det sidste menneske, som SV har arbejdet med de sidste tre år.

SV arbejder med intensitet i denne udstilling og går bogstaveligt ind i kroppen for at fange kaos, liv og svulstighed i fotografier som overskrider splitsekundets frossenhed.

Intentionen er at tage tanken og oversætte den til et visuelt ordløst sprog, som rammer og skaber mellemmenneskelig genklang. I et forsøg på at lade billedet bryde sin todimensionale tilstand og kommentere på Nietzsches efterlysning af liv i fortællingen om det sidste menneske. En fortælling hvor mennesket har gjort jorden lille og gold fordi, de har mistet forbindelsen til længsel, skabelse og kærlighed.

Udstillingens undertitel Vi har kaos i os er en omskrivning af Nietzsches udsagn i bogen ”Således talte Zarathustra”, hvor han skriver ”Jeg siger jer: man må have kaos i sig, for at kunne føde en dansende stjerne. Jeg siger jer: I har kaos i jer.
Det er tredje gang SV beskæftiger sig med ‘det sidste menneske’. Den første udstilling i trilogien »Engang var alle gale« og den anden »Vi har opfundet lykken« blev vist som seperatudstillinger i marts og april 2013.

 

Udstillingen er støttet af:
The Danish Arts Foundation