Miriam2

Tulpa – en fiktiv topografi

Miriam Nielsen (f. 1970)
Ursula Nistrup (f. 1974)
Tobias R. Kirstein (f. 1972)

4. juni – 14. august 2016

Fotografisk Center byder velkommen til en totaludstilling, hvor manipulerede fotos, lyd, skulptur og en publikation tilsammen skaber forestillingen om et landskab. Ordet ’Tulpa’ kommer fra tibetansk og betyder ‘at konstruere’, ‘at bygge’. Begrebet blev i 1800-tallet udbredt indenfor den vesterlandske mysticisme som en metode til at lade menneskets viljekraft få en fysisk skikkelse via magiske ritualer. I udstillingen gives der mulighed for at forestille sig et uberørt landskab via fotografi, collage, en lydlig mobile og en logbog.

Kunstnerne har i processen talt med geologer, akustikere, antropologer og arkæologer. Og på baggrund af disse undersøgelser vil de forsøge at genopleve noget nyt, eksotisk og tankevækkende. Som Jules Vernes Rejsen til Jordens Indre og Stanislaw Lems Solaris tidligere har gjort det, vil TULPA tilbyde beskueren en vej ind i et fremmed og endnu ikke oplevet landskab. Værkerne centrerer sig således omkring landskabets fysiske elementer: stenene, klipperne, tyngdekraften og naturens ufatteligt langsomme bevægelser.

Udstillingen Tulpa fremstiller imaginære, anderledes og fremmedartede landskabselementer og inviterer beskueren med ind i et nyskabt rum, hvor flere sanser spiller sammen i konstruktionen af et unikt tankernes landskab.

Torsdag d. 16. juni kl. 17-19 afholder vi FotoForum med kunstnerne bag udstillingen. Pris 45 kr. inkl. et glas vin. Gratis for medlemmer af Fotografisk Center og Dansk Journalistforbund.
Tilmelding: info@photography.dk.

Tulpa – en fiktiv topografi  4. juni – 14. august 2016
Fotografisk Center, Staldgade 16, 1699 København V.
Åbningstider: Tirsdag – fredag: kl. 12-18, torsdag kl. 12 – 20 og lørdag -søndag: kl. 12-16.