lykkea2

Fotografi af Lykke Andersen

SEA and SHORE
Lykke Andersen, Jeanette Land SchouDitte Knus Tønnesen og Sophie Hjerl
Udstillingen er kurateret af Sophie Hjerl.

Exners Kunsthandel, Sønderho.
Udstillingen er åben fra d. 24. juni til 31. august 2017
Åbningstider tirsdag til søndag 12 til 17

SEA and SHORE
Udstillingen Sea and Shore tager udgangspunkt i havet og kysten, som mange har et stærkt forhold til. Havet er det naturelement, der dækker det meste af kloden og som i århundrede har været benyttet til transport, fiskeri eller fritidsfornøjelser.

Men havet og kysten har også en langt større symbolsk, mytologisk og aktuel
betydning og er i konstant bevægelse af naturlige eller menneskeskabte årsager.I drømmene optræder havet som symbol på følelserne, stærke og ukontrollable kræfter og kysten som dén, der tager imod. Vandet fra havene symboliserer kaos og livskilde, død og fornyelse. Det mytiske hav befolkes af væsener som havguder og -fruer. Månen bestemmer tidevand og ebbe, mens verdens forurening får vandstanden til at stige og oversvømme landområder. Store mængder plastik flyder sammen med lig og redningsveste i havene og skyller op på kysterne. Vor egen krop består af 50 – 60% vand og hjernen af 85% og selv menneskeægget ligger i samme saltindhold som urhavet, så vi tog noget af havet med os, da vi gik på land!

Alt imens folk tvinges på havet på flugt og andre vælger at tage på badeferie, forsøger vi med kunstens sprog at billedliggøre, hvad dette hav og disse kyster også kan og er.