susW1

 

Between Still and Moving

Susanne Wellm
Galleri Kant

3. jun1 – 2. juli 2016

Jeg tror, vi bliver mennesker gennem det intime møde med andre mennesker. Og med tingene, vi møder på vores vej. Vi træder ikke færdigstøbte ud i verden, men bliver subjekter gennem berøring, praksis, interaktion, sprog og samtale. Det starter med de rum, ting og mennesker, vi har tæt på os, ved alt det vi kan mærke og gribe.”
( Mikkel Bogh, Tæt på, 2016 om Intimiteter i kunsten 1730-1930 )

Susanne Wellms medium er fotografiet. I udstillingen “Between Still and Moving” præsenterer hun nye værker i krydsfeltet mellem fakta og fiktion. Hun manøvrerer frit og ulineært i tid og rum som i en film eller roman. I det øjeblik en sansning, et nu, bliver til fortid, da indtræder menneskers fortolkning og filtrering af det erfarede, og det, der engang var virkelighed bliver til mangesidige og individuelle erindringer. Det bliver til spor.

Det er disse spor af noget, der engang var sandhed, som interesserer kunstneren.
En stærk trang til at trække tråde bagud og søge en sammenhæng. Samlingen af bearbejdede fotografier, ofte også med flere motiver bragt sammen i eet, bliver billedmæssige vidnesbyrd om forskellige menneskers fortællinger, om livsforløb og begivenheder. Wellm bygger videre på de lag af betydninger og tegn, hun ser, aner eller kender i de enkelte motiver. Det kan være personer, der gemmer på en erfaring – de har måske fortalt den, eller dele af den, men stadig hersker der en mystik om deres person og deres livshistorie.

Som en visuel poet digter Wellm videre fra billeder, hun enten finder eller selv iscenesætter for derefter at iklæde dem nye former ofte uden en umiddelbar logik for aflæsning. Resultatet bliver eksistentielle dramaer, en slags filmisk fortælling i stillbilleder om mennesket og vores søgen efter at skabe betydning mellem os og den omgivende virkelighed.

 

Susanne Wellm bor og arbejder i København. Iblandt kunstnerens seneste soloudstillinger nævnes:
Not Above a Whisper, Sous Les Etoiles Gallery, New York, Inner Landscapes, The National Museum of Photography, Copenhagen, With No Direction Home, Tom Christoffersen, Copenhagen,
Inner Landscapes, Blue Sky Gallery, Portland, Oregon, USA.

Wellm er repræsenteret i både private og offentlige samlinger heriblandt, Portland Art Museum, Oregon, USA, The Museum of Fine Arts, Houston, Texas, USA, Kiyosato Museum of  Photographic Arts,  Japan, The National Museum of Photography, Copenhagen, The Museum of Photography, Brandts, Odense, Vejle Art Museum.

 

Susanne Wellm er repræsenteret af:

Sous Les Etoiles Gallery, New York

KANT, Copenhagen