Jacob_invitation2

‘With And Without You’ – Jacob Aue Sobol

Fra 3.juni – 24.juni 2017 præsenterer Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel udstillingen ​With And Without You​ af Jacob Aue Sobol.

Da Jacob Aue Sobol var 20 år gammel blev hans far dræbt i en ulykke. Det er nu 20 år siden. ​”Jeg har tilbragt tyve år af mit liv med min far og tyve år uden ham,” fortæller Sobol. Hans nye udstilling og bog ​With And Without You er en dybt personlig refleksion over de seneste 20 års arbejde – alle de billeder hans far aldrig fik at se. ​”Siden det var kort tid efter min fars død at jeg begyndte at interessere mig seriøst for fotografi, så jeg det som en chance for at vise ham hvad jeg havde oplevet de seneste tyve år”. ​Bogen er en hyldest til faren og en sammensmeltning af alle de følelser af kærlighed og angst, der fulgte i kølvandet på faderens pludselige død.

Værket berører vigtige hjørnesten i kunstnerens liv – fra at blive forelsket i grønlandske Sabine til hans liv i Tokyo, Bangkok og Guatemala, til hans rejser gennem Rusland, Kina og Mongoliet; til mere nyligt upubliceret arbejde fra København, Amerika og Sibirien. ​”Uanset hvor jeg er i verden vender mit arbejde tilbage med velkendte temaer og følelser,” udtaler Sobol. ​”Det handler om medmenneskelighed, om at dele noget med de skæbner jeg møder, i et forsøg på ikke kun at være en voyeur, men at tage del i livet – også når jeg tager billeder af det.”

”​Jeg er ret sikker på at dét at miste min far, i en ulykke, da jeg var tyve år, var den primære grund til, at jeg begyndte at søge efter en måde at dele alle de følelser jeg havde bygget op indvendigt. Lige så snart det gik op for mig, at fotografi ikke kun handlede om det portrætterede, men også om fotografens egen relation til verden og hans omgivelser, har jeg følt et konstant behov for at skabe billeder – ​at få dem ud og give andre muligheden for at reflektere over deres eget liv i lyset af mine oplevelser.

With And Without You ​er desuden en opsamlingsbog, indeholdende de mest essentielle af Sobols billeder gennem de sidste 16 år. Denne udkom i 2016 på det japanske forlag Super Labo.

With And Without You viser højdepunkterne fra 20 års arbejde – mere end 100 fotografier fordelt på otte projekter.

Jacob Aue Sobol (f. 1976), er en dansk fotograf med base i København. Han har været medlem af Magnum Photos siden 2007 og har primært arbejdet i Østgrønland, Guatemala, Thailand, Rusland, Kina, Amerika og Danmark. Han er repræsenteret af Yossi Milo Gallery i New York, Polka Galerie i Paris og Mc2gallery i Madrid.

I 1998-1999 studerede Sobol fotografi på Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole. Her udviklede han en unik og udtryksfuld sort/hvid stil, som han senere har raffineret. Ved at bruge sit kamera til at skabe kontakt, nærhed og intimitet gør Sobol fotografiet personligt. Med sit helt eget billedsprog skaber han et barskt visuelt og følelsesmæssigt udtryk.

I 2016 startede Sobol sit eget forlag ”Brothas”. I 2016/17 udgives her 12 kataloger, der tager udgangspunkt i mødet mellem kunstneren og hans medmennesker – med udgangspunkt i Sobols hjemby København.
Sobol har udstillet over det meste af verden inklusiv Museum of Modern Art i San Francisco og Museum of Contemporary Art i Shanghai.

Anmeldereksemplar kan bestilles på ​aue.sobol@gmail.com

With And Without You, 3.juni – 24. juni 2017, Banja Rathnov Galleri & Kunsthandel, Museumsbygningen, Kastelsvej 18, 2100 København Ø. Ons-fre 12-17.30, lørdag 12-16. Fernisering og bogsignering 2. juni kl. 17-19. Udstillingen åbnes af Erik Steffensen.

Kontakt

Banja Rathnov
+45 30110132 / ​info@banjarathnov.com www.banjarathnov.com