OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Herbarium – fotografi & botanik

Camilla Berner, Nanna Debois Buhl, Andreas Greiner, Ulrik Heltoft / Miljohn Ruperto, Jaakko Kahilaniemi, Sanna Kannisto, Sandra Kantanen, Diana Scherer og Helene Schmitz.

Hvad er det for en trang, mennesket til alle tider har haft til at indsamle, registrere og katalogisere planter? Hvordan har naturvidenskabens metoder formet vores viden om og opfattelse af naturen? Og hvilken rolle spiller fotografiet heri?
Det er spørgsmål som disse, der ligger til grund for Fotografisk Centers udstilling Herbarium – fotografi & botanik, kurateret af Camilla Kragelund i samarbejde med Fotografisk Centers direktør Kristine Kern.

Udstillingen viser projekter af 10 internationale samtidskunstnere, som arbejder med det fotografiske medie. Ideen er at undersøge hvordan den aktuelle interesse for natur, miljø og klimaforandringer reflekteres i fotografiet. Fælles for de deltagende kunstnere er en optagethed af det botaniske enten i form af en registrering af plantearter, deres vækstbetingelser eller kulturhistorie. Flere af dem arbejder sammen med naturvidenskabelige institutioner i udarbejdelsen af deres værker.

Fotografisk Center
03. juni – 03. september 2017

Åbningstider / Openings hours:
Ti. – fr. 12 – 18, to. 12 – 20, lø. – sø. 12 – 16.
Tue.–Fri. 12 am–6 pm., Thur. 12 pm–8 am, Sat.–Sun. 12 am–4pm